dinsdag 21 december 2010

The rules

Er schijnt serieus een boek te zijn met regels wat je als man of vrouw (geldt vooral voor de dames volgens mij) moet en vooral niet moet doen bij de eerste stappen in de wereld van dating en het ontdekken van wat misschien misschien wel de ware kan zijn....

Overigens vind ik deze rules echt te belachelijk en kinderachtig voor woorden, want als hij de ware is, dan interesseert het geen van beide toch iets of we ons wel of niet aan deze rules houden? Nou ja, oke, het spelletje is natuurlijk wel spannend en maakt het ook wel weer leuk!
In ieder geval kende ik de regels niet allemaal maar heb van mijn vriendinnen even een spoedcursusje gekregen (thanks girls!). De stelregel is: mannen moeten jagen. Dat zit in hun instinct. En wij als dames moeten ons laten veroveren, maar daarbij niet te makkelijk zijn. Een gazelle rent immers ook weg als ze achterna gezeten wordt door een leeuw. Basic evolution, thank you Darwin!

Regel 1 is dat je als vrouw nooit, maar dan ook nooit na een date als eerste te moeten bellen of smsen. Mijn vraag daarbij is dan: maar wat als de potentiele heer in kwestie niet van deze regels af weet en zelf nogal verlegen is?

Maar goed, als hij dan belt of smst, dan zijn we er nog niet. Hij moet toch enkele dagen wachten op een respons (minimaal 24 uur schijnbaar). Vooral hard to get spelen, dus. Als je dan uiteindelijk reageert en je hebt een tweede date te pakken is de volgende regel: take it easy, vrij vertaald... handjes thuis en zorg ook dat hij z'n handjes thuishoudt. Een beetje zoenen mag overigens wel (thank god).

Daarna beginnen we weer van voren af aan. Niet bellen of smsen totdat hij het doet..... etc...
Bij date 3 zijn we inmiddels aanbeland en meestal heb ik dan allang 'the rules' overtreden. Maar nee, dit keer had ik te maken met een jongeman die de rules blijkbaar ook kende...Oftewel, hij ging netjes naar huis op het moment dat het net gezellig begon te worden :-(
Gelukkig wist ik weer even terug te pakken op regel 1 (laat niets van je horen) en dat werkte! En bij date 4 mogen alle remmen dan blijkbaar wel los...hoera!

Toch blijft regel 1 nog altijd van kracht (tot wanneer dat precies duurt, kon niemand mij exact vertellen) en er is schijnbaar nog een regel en dat is: wees vooral niet te bijdehand. Daar gaat het bij mij gelijk helemaal mis. Vrouwen moeten, volgens de regels, mannen in de veronderstelling laten dat ze grappiger en slimmer zijn dan wij maar dat gaat er bij mij gewoon echt niet in....We zijn immers moderne vrouwen en leven echt niet meer volgens middeleeuwse normen. Bovendien is het gewoonweg niet waar! (ik ga voor de gelijkwaardigheid trouwens). Daarbij een man, die denkt grappiger te zijn dan ik, vind ik bij voorbaat al niet grappig en een man die denkt slimmer te zijn: I don't date nerds!!!!!!!!

Ach, sofar, so good... Date 4 duurde toevallig wel 48 uur en hoe date 5 gaat verlopen....we'll see

Keep you posted :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten