donderdag 17 februari 2011

Huishoudbeurs

Deze week maakte mijn trein plotseling een tussenstop op Station RAI. Deze eerste keer had ik nog niet helemaal in de gaten wat er aan de hand was, maar de dag erna werd het mij ineens volkomen duidelijk: honderden vrouwen met BigShoppers, rugzakken, boodschappen-trolleys en plastic tassen van Edet en Tena Lady vol met premiums van Croma, Libresse, Omo en Nivea stormden de al redelijk volle trein binnen en brachten de dagelijkse forens  compleet in de verdrukking.
Er was weer huishoudbeurs!
De dames waren  onmiskenbaar gekleed in niet al te charmante kleding -eerder vergelijkbaar met een survivaloutfit uit de jaren '80, met schoenen alsof ze de mount everest gingen beklimmen-, het merendeel met maatje XXL en bij voorkeur met fel roze lippenstift die afstak tegen de strakke leggings of hoog-water-spijkenbroeken en oversized sweater met plastic regenjas. Van heinde en verre zijn ze naar de Randstad gekomen voor het evenement van het jaar en het was duidelijk dat ze hier naar uit hadden gekeken. Het motto was eenvoudig: zoveel mogelijk gratis spullen scoren.... Dat het entreegeld 18 euro was, scheen niemand te deren...Ik zag op een website dat er zelfs bustours arrangementen naartoe gingen.
Tussen alle kwebbelende huisvrouwen was af en toe ook verdwaalde man te ontwaren, die zich duidelijk niet op z'n gemak voelde en het liefst ter plekke uit de trein zou springen.
Gelukkig is de huishoudbeurs weer ten einde, rijdt mijn trein weer volgens de normale dienstregeling, met de saaie, zakelijek forenzen, die op hun BlackBerry hun mail alvast controleren en vooral niet met medereizigers communiceren. Een jaar rust voor mij en de huisvrouwen kunnen weer lekker uitkijken naar volgend jaar! Voor wie hier een indruk van wil krijgen: Koefnoen heeft enkele jaren terug een geniale sketch gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten